Pravomocný rozsudek v jednom z největších případů výrobkového DVD-R pirátství

KARLOVY VARY, 23. října 2007 - Okresní soud v Karlových Varech rozhodl v případě rozsáhlého výrobkové DVD-R pirátství, kterého se dopustili dva prodejci z Karlovarska J.T. provozovatel a majitel bazaru Šance v Jáchymově a jeho dodavatel M. M.. Tím by se konečně mělo uzavřít víc než 4 roky trvající vyšetřování a trestní stíhání obou obžalovaných, kteří dlouhodobě a vyráběli a prodávali pirátské DVD-R na objednávku.

Téměř dvouleté vyšetřování, které přes nasazení operativní techniky jako jsou odposlechy a sledování osob nebylo jednoduché úspěšně uzavřít, neboť pachatelé byli při svém nelegálním počínání velmi opatrní (disky prodávali jen známým a ve svých telefonních i osobních hovorech používali jen kódy nikoli názvy konkrétních titulů), vyústilo v úspěšnou sérii razií dne 25.4.2005. Během domovních prohlídek bylo zajištěno celkem 1189 pirátských DVD-R a 99 pirátských CD-R obsahujících nejrůznější filmová díla, předpremiérové tituly nevyjímaje, 47 DVD-R s hrami Sony Playstation 2, 1.415 CD-R obsahující hudbu, hry a software, počítač s vypalovačkou, větší množství kopií přebalů a další důkazy, jako korespondence se zákazníky apod.

V hlavním líčení, které proběhlo před Okresním soudem v Karlových Varech dne 12.10.2007, byl J. T. byl odsouzen k trestu odnětí svobody na 9 měsíců s podmíněným odkladem na 2 roky, peněžitému trestu ve výši 30.000,- Kč a k trestu propadnutí věci - všech zajištěných DVD-R a CD-R nosičů. M. M. vyfasoval ještě o něco mírnější trest, a to trest odnětí svobody na 6 měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců, peněžitý trest ve výši 20.000,- Kč a k trest propadnutí věci - osobního počítače s příslušenstvím a všech zajištěných DVD-R a CD-R nosičů.

zpět